LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Sunday, February 28, 2010

salah satu cara meransang minda anak....

banyak cara nk ransang minda anak..

terutamanya ikut apa yg dia minat....

ingat....ikut apa yg dia minat..bukan ikut apa yg kita maknye minat..

akekeke....

actually..benda ni dah lama UKAIL main..

tp br teringat nk update rini..muahahaha...

basi...weeekkk...................


puzzle adelah satu permainan yg fun....sambil menguji minda..

meransang minda anak2 dlm menyelesaikan masalah..

utk usia anak yg masih muda cam UKAIL ni..pilih puzzle yg kepingan nye besar2 cenggini..

jgn pilih yg comel lote halus2 tu..bukan anak2 je yg fed up, kita yg dewasa ni pun bleh terlelap dibuatnye..!!kih..kih..

pilih gambar yg agak menarik juga penting..jgn pilih gambar tepi sungai yg sayup2 gitu..akekeke..

UKAIL wat benda ni dah banyak kali..berulang2..sampai aku yg fed up..hahaha...

yg peliknye..dia lak tak fed up2..huhu..

sampai dia sdiri dah expert wat benda ni sorang diri....

so..my fren..klu agak2 anak tu dah boring belek buku..

ape kata tukar selera jap cari benda cenggini..

have fun!!


3 comments:

@e_da said...

puzzle cam ni bukan budak je.. kak ida pun minat.. tp yg adventure lg la... hehhehe

fuadnis said...

kak eida,
yela..ni utk budak2 bleh la..kita punye tahap yg kecik2 cute miut tu..hehe..

missFridaNorm said...

eh abang, masih pakai diapers?