LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, June 12, 2009

u all rase okay ke??

terus terang aku cakap..masa ukail dl.aku tak makan ape2 jamu pun..nak berbengkung pun takleh..so nak makan jamu2 ni tarak mood okay..lagik plak masa tu pendek akal sket..ditambah kurang ilmu..ditambah malas nak carik..ditambah malas nak tanya org2 yg bpengalaman..so aku just makan ubat homeopati je+bidadari+pati ikan haruan....pasal ....niat aku satu je masa tu..nak susukan ukail dgn SUSU BADAN....jadiknye aku yg jahil ni amatlah takut nak makan jamu2 ni..takut baby panasla..susu tak kuar banyakla..macam2la..tapi akibatnya aku taklah mendapat bentuk badan yg cantik semula..(tapi taklah teruk pung!!)kononnye dpt mcm anak dara balik kan cun..pastu badan aku masuk angin..(lambat berurut..pasal kene cezer kan..takutla nak berurut..)dan ade lagi la kesan2 sampingannye..

tapi alhamdulillah..niat aku nak nyusukan ukail dimakbulkan tuhan dgn selancarnye..susu badan aku sangatlah banyak yg amat!!sampai member2 sekolah tabik kat aku pasal aku siap bleh bawak botol susu ke sekolah dan perah penuh satu botol!!..klu org lain hanya dpt susukan anak tak sampai setahun pun..ataupun setengah tahun..tapi aku alhamdulillah..susu tak penah kering..dpt menyusukan ukail sampai umur dia 2 tahun 7 bulan..itupun aku terpaksa berhentikan ukail pasal dah plan nak peknen lagik..(aku kan tak makan ape2 pil perancang nie..merancang secara semulajadi dgn menyusu badan anak..baru aku tahu..kenape aku susah nak lekat..rupe2nye pasal menyusu anak..berhenti menyusu terus lekat!!alhamdulillah..he..he..)

berbalik pd cite tadi..aku kan dah niat tekad nak kuruskan badan pas bsalin dan nak jaga badan kan..tapi dgn syarat tak mengganggu proses+niat aku nak nyusu badan anak lagik..so aku mencari2lah produk yg tak bertentangan dgn niat aku tue..tapi tak wat research banyak pun..malas beb!!bukak2 web leesa formula..aku tengok2 mcm okay je..tak panas..tak mengganggu proses nak nyusu..pendek kate mcm serasila..dan senang..

dan dah bercadang2 nak guna produk nie..

apa pendapat korang??ade yg dah gunakan produk nie??okay ke??atau korang ade cadangan lain yg lebih bagus..soryla klu korang penah wat entry pasal nie sebelum ni..mgkin aku yg tak peka..

6 comments:

unique1012 said...

Anis,
aku dulu mmg ada beli leesa formula ni satu set dgn bengkung skali yg takde tunku tu.. tp sbb ceaser, tak dptla nak pakai bengkung tu, pastu dlm set tu aku hanya guna & mkn pil Haruan, Ginger Cream, & Minyak Telon je, yg lain tu aku bg budak ofis aku yg pregnant, hehe.. rasanya ok je takde masalah plak..

fuadnis said...

unique1012,
okay ek pakai leesa formula ni??klu okay..mmg nis nak beli yg ni jelah..ermm.dl nabilah kene cezer gak ke ms bsalin?nape ek??

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

kawan dgn adik ipar yana makan pun ok..

yana hanya guna set sebdayu tinggi ja..

unique1012 said...

a'ah mmg aku ceaser dulu, sbb Ibrahim tak nak kuar, hehehe.. sampai 2 hari satu malam masuk ubat, masuk air, tp tak buka juga, air ketuban pun tak pecah.. so terpaksala terima hakikat yg tak bleh nak bersalin normal :)

chugie said...

Nis aku guna produk NONA ROGUY.. mmg bagus produk die. Untuk kempis kan perut aku gune LOTION MUSTAJAB (pati halia & limau nipis) keluaran DUNIA HERBS.. memang berkesan, memandang kan aku cezer, so x berbengkung pun selama pantang. Just guna lotion ni, alhamdulillah perut kempis gak.

fuadnis said...

chugie,
nona roguy tu ape barang je yg ko beli n berape hargenye?sesuai ke klu kita nak nyusukan baby?tak panas?