LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, June 24, 2009

perkembangan terkini secara ringkas....

tadi ke mahsuri lagik utk checkup 36weeks..walaupun ikut hari tak sampai lagik tapi ikut mggu doc kira dah 36weeks..

selepas ini checkup akan bertukar ke seminggu sekali..maklumlah dah tinggal sebulan lagik kan..anytime kate orang..so checkup seterusnye ialah mggu depan 1 julai 2009..

pkembangan baby tadi semua okay..alhamdulillah..baby masih mengekalkan kedudukan kepalanye ke bawah lagik..estimate berat baby pulak..tentulah makin meningkat..seperti yg aku duga..berat baby sama mcm pkembangan ukail dulu..doc cakap tadi berat baby dah 2.872kg..kire 2.9kg la....

nampaknye misi aku nak lahirkan baby kurang dr 3 kilo tak kesampaian..kui..kui..bleh ke ade misi camtu????tak kisahle janji sume sihat..

aku suarakan kerisauan aku nak lahirkan baby yg besar..takut tak dpt bsalin normal..tapi menurut doc insyallah boleh..kita cuba..tapi doc cakap ikut saiz perut aku kira normal..harap2 bolehlah dan adelah rezeki aku yek..

kita tggu pkembangan terbaru ttg baby lagik mggu depan plak yek....


7 comments:

chugie said...

Salam nis.. lame x menjenguk blog2 mmber. Ko jgn lah risau baby tu beso, cumelz pe kalu baby beso huhuh.. cam aku dlu pun doc kate mmg bleh bersalin normal, siap dh fully open lagi pintu rahimnye, tp dh tersurat aku kne cezer, TERIMA je ler ketentuanNYA. Yg penting baby sempurna dan sihat. lg satu, org kate utk elakkan baby kene kuning mase last2 waktu mengandung tu minum skit susu kambing, insyallah baby x kn kene kuning(Wallahualam). Cam aku, baby aku kene kuning lame giler. sebulan baru baik. pe pun, berdoa lah segalanya akan di permudahkan. Selamat hendaknye amin..

@e_da said...

wah nis dah nak dekat ek... skit lg dah 3 kilo tu berat baby... ida ni pun berat baby terkini tak tau lg.. risau gak kalau baby besar sgt nanti heheh..

ida_F said...

kita mengalami debaran yang sama..

DYLA said...

baby besar, cute.

elak baby kuning, petua doc aku, jgn bg dia asik tdo. eveery 2hours bgn kan dia

FIESYAH said...

arap2 sume ok...

az1ra said...

Jangan pikir2 sangat
semua tu kerja Allah..besar ke kecik kalau Dia kata normal..normal la ye tak???skrg ni just enjoy minggu2 terakhir ni sbb lepas ni mesti rindu rasa baby gerak2 dalam perut...heheheh

fuadnis said...

azira,
betul gak kan..lega hati nis dgr azira ckap cenggitu..tengkiu..