LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Friday, June 12, 2009

percaya antara tidak....tidaaakkkk!!!!

hari ni aku wat checkup kat mahsuri..sama cam gomen..sekarang kene cek 2 mggu sekali..

malas la nak cite hasil pemeriksaan kan..pasal sume okay takde masalah..tapi antara yg penting tue, alhamdulillah..kedudukan baby okay..kepala baby still kat bawah..normal..mcm ade can je bsalin normal..harap2la kan..amin..he..he..

estimate berat baby sekarang(34minggu) ialah 2.358kg ke 2.385kg..camtula..akupun terlupe lak doc bgtau td..tapi klu dibundarkan tu totap sama..lebih kurang 2.4kg..aduiihhh..bleh tahan gak tu..

aku kira2...anggar2..klu lahir baby ni nanti mau sama berat dgn ukail..ntah2 lebih lagik dr ukail...seraammm....harap2 dipermudahkanlah..amin....

tapi yg tak sedapnye tue..percaya antara tidak....

berat aku skrg sudah
71kg!!mak aiiihh....ganas nih!!

dl masa ukail berat aku naik 12kg je..ni dah naik 16kg nih..belum ckup bulan lak tue..rasenye apa yg aku makan sama je mcm aku mengandungkan ukail dulu..silap tang mana nie....

aku dah mula risau..tanya hubby tak sudah2..gemuk sgt ke aku nie..tembam sgt ke..agak2 ade can tak nak turun berat badan aku ni lepas bsalin..mcm2 psoalan la..aku dah mula tanam azam nak bpantang gile2 pas bsalin nanti..ntah ape2 kan..risau tak menyudah..biasala tu kan org mengandung..klu berat tak naik masalah lain lak..

aku belek2 satu badan aku nie..berat tang mana..muke tak naik sgt..badan pun tak nampak naik pun..tapi aku rase aku dah jumpe part mana yg buat aku berat..
PEHA!!

ya allah..sungguh montok tau..patut cam tak larat je nak jalan..rupe2nye sume bkumpul kat situ...wakaakaa....

kene tanam azam kuat nie!!


pssttt.....kawan2..korang share la dgn aku..berapa berat badan korang naik sehingga korang bsalin..at least takdelah aku risau sgt..





6 comments:

@e_da said...

Nis.. ida dah kena sound ngan nurse aritu berat naik sampai 5kg sebulan terus diet kurangkan makan malam.. setakat ni dah naik 13kg... huhu lg haru... masa pantang mmg kena jaga habis-habisan... sabo je la.. janji anak sihat....

DYLA said...

huhuhu....

ala hai nis, gemuk pun takpe.. abg syg..

ko nak lawan berat aku time peknen kot.... aku last 76kg. mahu lawan? skang baru 71kg.

YanDarwisy said...

Tak bley lawan mak lagik...
83.5kg..ha..ha..ha... amik ko! Vangga aku! Tu darwisy kuar awal 3 minggu 3.3kg. Kalau tunggu genap sampai due dia, 4kg mau ko!
Aku amil masa hampir 1 thn nak turunkan berat badan

fuadnis said...

eida,
lepas2 timbang berat semalam..terus nis tak berani makan malam..ha..ha..

dell,
memangla abg sayang..tapi aku yg rase mcm tak sayang diri sdiri..he..he..

yandarwisy,
ko naik banyak pun tapi ko tinggi takpela..aku ni dah la pendek..haaa...haaa...

tunfrida said...

bila dah ada azam nak berpantang gile2, kira ok la tu...hanya perlu pastikan menjadi sahaja.

berat aku sewaktu mengandung tak pernah cecah 70kg. kira lebih kurang sama je peningkatannya dgn kau sebab ideally my body weight is less than 50kg.

psssttt: kemain besau tulisan yg kau highlight tu [juling sekejap] semcm menggambarkan tahap kerisauannya juga. akekeke

fuadnis said...

tunfrida,
sebenornye aku tak higlight pun tulisan tu..aku cuma besorkan yg tang berat tu..tapi tiba2 sume jadik besor..malas nak edit lain dah..kih..kih..