LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, June 17, 2009

masih berkira-kira....

klu ikut plan awal..memang dah rancang nk bsalin kat mahsuri..swasta la kan..

bajet mmg dah tersedia samada normal atau cezer..

kenape aku nk bsalin swasta kali ni??bukan dah naik demand atau terlebih banyak duit..

tapi....sebab aku rase takut plak nk bsalin kali ni..lagi plak mcm ade can bsalin normal kan..

so klu bleh nak hubby ade kat sisi saat nk bsalin tu..

klu kat gomen sure diorang tak kasik hubby ikut sama kan..

klu hubby ade sure semangat aku akan lebih jitu lagik..

klu gitu nape masih berkira2 kan????

ntahle....kdg2 terpikir plak..mcm rugi je ..sakit sama je..

plak tu seandainye ada sebarang komplikasi ke atau apa2 yg memerlukan kecemasan, swasta akan refer kat gomen gak pasal kat gomen lebih lengkap peralatannye..

tapi bukan aku bmaksud yg aku berkira..aku tak kisah yg penting baby and aku selamat dan sejahtera..

yg aku pikir sekarang nak hubby ade sama dgn aku je waktu bsalin..

apa pendapat korang yek??

13 comments:

@e_da said...

kalau untuk keselesaan apa salahnya tukar angin amk yg swasta tu nis... insya allah ada rezkinya nanti..

nis yg ida beli tu mmg towel tp dia ada tutup kepala sekali senang nak lap rambut dia kalau ada rambut la.. hehehhe

unique1012 said...

dulu waktu ibrahim mmg aku dah pergi hospital pakar terus, tak check kt gomen langsung, maybe sbb dah terikut kakak2 kt ofis tu yg mmg bersalin kt swasta kot, hehehe.. lagipun tm cover so takla risau sgt, walaupun kena tambah skit sbb ceaser, tp tak byk sgt pun..

DYLA said...

terpulang ikut kemampuan.

kalau inginkan layanan baik, hubby masuk teman, dlm wad smua swasta la.

aku tak cek up gomen, so trus je ke private.

yayan said...

Ala.. Nis, kalau nak hubby teman, bersalin la kat swasta..

FIESYAH said...

klu syah nak hubby masuk sekali...bkn pe kasi die sedar betape payahnye nak lahirkan baby...so pd syah ikut kemampuan akak nak bersalin kat mane asal baget x lari...

fuadnis said...

thanks sume..

setelah dipikir2..rasenye dah buat kputusan..nak bsalin kat swasta je la..

mama3hz said...

anis....(saja jer nak komen gak wpun anis dah make decision...)

akak ni, tiga2 anak bersalin semua kat mahsuri layanan depa alhamdulillah..mmg okay..peramah dan dr pun mmg okay..lagi2 dr anuar tu islamik jugak kan???andai kata anis terpaksa caesarpun mahsuri ada kemudahan dah..anak sulung akak mmg caesar..thn 2004...tp alhamdulillah yg kedua dan ketiga normal....dan yg pasti mmg hubby boleh berada disamping kita ..itu pengalaman akak...harap anis selamat bersalin hdknya...

fuadnis said...

mama3hz,
tq ye coz sudi bg pendapat..nis pun harap sume dipermudahkan..insyaallah..

az1ra said...

Nis,
aku dulu pun plan nak bersalin kat Mahsuri sbb tempat islam.tapi tak sempat sbb Lisa keluar awal heheh...nasib baik kat penang walaupun hospital kerajaan tapi hubby boleh masuk...
Kakak Ipar bersalin kat sana..dia kata memang ok...
Lisa bersunat kat sana la..

fuadnis said...

azira,
yeke..klu gitu menguatkan semangat aku lagik la nk bsalin kat situ..he..he..insyaallah..

SharHanah said...

kat spital gomen, time nak bersalin normal, diorg bagi hubby masuk... dua2 bby, hubby sy teman kan.

fuadnis said...

sharhanah,
yeke..tapi tak sume hospital kot mcm tue..

nurizdehouse said...

btol tu kalu dah berkemampuan, budget pun dah tersedia, apa salahnya bersalin kat private. bezanya cuma servis & keselesaan je anis. sakitnya tetap sama je rasanya kan.
tp now gomen hubby dah bole masuk tgk wife bersalin. sbb iewa dua2 anak bersalin gomen & normal delivery, alhamdulillah kedua2nya hubby dpt tgk & ada disisi bg support.