LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Sunday, July 17, 2011

langsir dirumah datuk kumbar....

dah lama nak tunjuk kan mcm mn langsir kat rumah baru tu..
tapi dl mcm ala2 malu kucing lak...
sbb dgn dinding tak bercat lagi..
akhirnye pasrah sbb keje mengecat ditangguhkan dl wat sementara waktu..
miahahahahaha....
mcm mana pn dining and living hall dah siap cat..alhamdulillah....



yang ni langsir kat living hall..
kat dining hall(sliding door) pn sama..
ummi 3U pilih corak ni sbb bkenan..corak moden..
plak tu kene lak dgn dinding kelabu kan....

ni la day curtain yg ummi 3U penah sebut dl..
tak sama peten dgn jenis lama dl kan..
yg ni kain die kasar..
sesuai utk mengadap kearah cahaya matahari..
sbb tak mudah reput mcm peten lama tu..
yg peten lama tu kat umah mak ummi 3U diselangor...hancussss............hahahaha


nila langsir utk master bedroom..
nampak gaya moden gak...
mahal weeii....
semeter rm9 sajorkk...wakakakaka......
tak kesahla kan...janji nampak moden tu..tu yg penting....ngeee.......


ummi 3U suke corak tu....bulat...bulat...bulat.....nampak simple dan tak serabut.....


ni model tak diundang..
sibuk jee.....
tapi ummi 3U ambik gakle die bkerja...hahahahahaha

bile tgk ukail bdiri kat situ nampak mcm besar dan luas kan bilik ni??
itulah petua yg eric leong bagi...
bila buat langsir mesti cecah sampai bawah..
tapi jgnla bawah tu sampai langsir meleret kene lantai..
jgn ikut betul2 paras tingkap..
nanti nampak bilik sempit dan pendek....

dan ni pulak bilik anak ummi 3U..
ikut plan bilik ukail la...
tapi dah mcm bilik anak dara kan...keh keh...
ukail suke ben 10...
sbb tu ummi 3U pilih warna hijau...
plak tu mata terus terpana bila tgk corak dan warna ceria ni..
okayla kan....takkan ummi 3U nak beli langsir gambo ben 10 lak??hahahaha....
kalu perasan..ummi 3U wat langsir dari hujung dinding ke hujung dinding....
jadi nampak beso gak ruangnye walaupun kecik je bilik tu..
tak ikut betul2 tingkap pun..
sbb tingkap tu kecik....mcm ummi 3U cakap tdla efeknye kan.....ngee.....

model ummi 3U ni takmo berganjak kemana kamera ummi 3U ni pegi...
oiitt model kecik...u manyak kacola.....miahahahaha.....

bilik anak2 dara ummi takde langsir coz tletak kat tengah2...
ade tingkap pn jenis kecik nun jauh kat atas atap....
leh bayangkan??
so tara gunala boh langsir...keh keh

ehh...ummi 3U lupe nak snap roller blind kat dapur punyee...
ala....u all bayangkan jela yee......keh keh


**haiiisshhh...bilala boipren ummi 3U nak sambung cat bilik2 nie.....hehe....




3 comments:

@e_da said...

pandai nis pilih.. akak paling suka yg purple gelap tu... cantik kain dan warnanya.. akak punblank nak pilih langsir raya ni.. asik la bertekak ngan hubby sebab tak sama taste.. ehhehe

dyla said...

aku suka yg master bed room!!!!

.::Lynn::. said...

cantik langsir master bedroom.. beli katner???