LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, July 16, 2011

kerja keras sempena besday girl!!

hari sabtu mmg kami tak kemana2...
kalu nak bjalan kami kuar siap2 hari jumaat..
kedah kan cuti jumaat n sabtu....
sabtu = hari untuk berehat2 seisi keluarga....
kebetulan rini besday UZMA..
jadinye ummi dah set rini nak masak2 utk puteri tsayang nie..
baby umairah ditidokan siap2 agar xmengganggu keje..keh keh....
abah dan uzma kepasar mbeli barang2 basah..
so tinggal ukail ditugaskan membantu ummi....
ummi cadang nak mencuba buat apam polkadot....
dapat resepi dari blog kak eida..thanks akak sudi share resepi..
so takmo beli kek beso2 kat kedai..anak2 pn bukan makan sgt....
kang yg gemoks mak n abahnye..keh keh..

abg ukail hepi sgt tolong ummi..
mulut asik bcakap je itu dan ini..
sampai ummi pening nak sukat bahan..hahahahaha....
tengok....abis segala penimbang dan hand mixer i kuarkan....
oowhh...i takde mixer set beso cam kak eida laa....
nnti dah pindah umah baru i tangkap satu key..hahahaha....


oleh krn ABG LONG nak tolong ummi..
ummi bg keje yg mudah2 jee..
agar pcubaan ummi yg pertama tak rosak..muahahaha....
abg ukail tlg masuk mangkuk kertas dlm bekas plastik tu....


pastu abg ukail tlg masukkan bahan2 sket2....
tengok....cian ummi 3U's....pukul bahan2 dlm besen jee....keh keh....
tak kesahla kan....janji boleh pukul....

cantik tak??
mula2 mcm lembab je ummi 3U's ni wat keje..
lagi2 nak dot2 tu kan..
tak nampak jalan lagi mcm mana nk cepat buat keje..
almaklumla...ummi 3U's lupe beli piping bag....
sudahnye pakai plastik sedia ade jee..
pastu ummi 3U's boleh terpikir nak guna botol plastik untuk isi kicap atau sos tu..
boleh bayang tak????hahahaha....

eh..eh...mcm best je bahasakn diri ummi 3U's....(ukail,uzma dan umairah)
ngeh..ngeh..
ni plak warna hijau berdot2kan merah jambu....

bila intai2 je dlm pengukus...
hepi sgt sebab nampak montok dah..
maknanye apam ummi 3U's menjadi....!!yeaaayyyy.......


jeng...jeng.....
satu lagi menu yg ummi 3U's tak sempat snap...
sebab nak cepat wat keje bg setel....
rendang ayam dan pulut kuning....
wallllaaaaaaaaa.......................

ade sesapa nk cube wat apam polkadot leh tgk resepi kat sini..
ummi 3U's link kan ye dr blog tuan tanah....keh keh....

tq kak eida........lots of love...................


5 comments:

@e_da said...

good ummi. mencuba demi anak2 hasilnya leh makan bersama...
akak kan aritu takde piping plastik.. akak dpt idea guna syringe ubat mika yg BELUM GUNA tu,.. akak sedut warna mana yg nak pastu dot kan.. lg senang keje rupanya.. hahahah.. tp jgn bgtau org pecah rahsia i.. khekhekheee

fuadnis said...

hahahhaha.....
ingtkan nis je yg wat keje ikut suka hati sdiri..rupenye akak pn sama...tak kisahla guna ape..janji keje senang kan..keh keh

ida_F said...

waah, ibu 3A clap hands la kat umi 3U.. hebat!!! bertuah 3U dapat ummi cam anis.. hee

Nakarians De'NUSA said...

ida_F,
hahaha...mcm sweet je bunyinyee...ibu 3A dan ibu 3U...keh keh...

fuadnis said...

ehhh...actually ummi 3U yg buat komen kat atas, tapi kuar nama lain lak...rupe2nye tak perasan..tu username my hubby.....

oiiitt!!curik2 bace yeekk??hahaha....