LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, January 17, 2009

tag dari ibu inas.."bila aku mengandung.."

wah..laju plak aku jawab tag kali ni yek??adekah krn aku amat berminat dgn tag yg diberikan kali ni??tak...aku tak pilih kasih..mana2 tag pun sama je..cuma ms ni aku tgh sihat lagik..belum nak poning kopala lagik..jadik..baik aku jwb tag ni cepat2..

aku sebenarnye tak sampai hati nak tunjuk pic aku ms mengandung..bukan pe..klu dell kate pic dia ms 1st peknen kira lagi lawa(pasal ms tu badan belum gemuk yek??)tapi bg aku..aku tetap tak lawa wlupun br 1st time peknen..dgn muka tembam..hidung kembang..segala2nye kombang!!

korang tgk jela pic aku kat bawah ni ms dgn hubby..hubby akupun terikut2 naik badan..aku makan dia makan..dia makan aku makan..mana tak naiknyee....
see..klu ade yg kate rupe aku masih tahap okay lagik..tapi aku tetap rase tak okay!!mak tak suke nyah............ms ni aku dah kire tahap sarat dah..dah masuk 9bln...

ni pun sama..ms dah sarat..senang cite sume pic kat sini aku dah tgh tggu hari..tak penah sekalipun aku bergambor msm baru peknen atau sebagainye..sumenye malas ..bergaya malas..tgkap gambo malas..ni adepun pasal nk jugak ade kenangan sebelum bsalin..

gambar tunjuk perut dari sisi..kenapa aku malas bergambar??krn aku berasakan aku sgt tidak cantik!!muaaahaahaa.....

haaa....ni gambar paling kelakar..ms ni memang dah tak larat nak bangun pun..muke pun sgt hampeh key..ms aku di wad orang katil sebelah aku ingat aku mengandung anak kembar..sangat tidak sesuai saiz perut dgn saiz badan aku..gara2 suke makan aiskrim traffic light semasa mengandung..jadinye akupun jem..kui..kui..kui..kui..



bercerita pasal berat bdn, ms mula2 mengandungkan ukail..berat aku area 52 kg je..kira ideal la dgn ketinggian aku..sehingga saat terakhir aku sarat berat aku mnjadi 64kg..naik 12 kg beb..

bercerita pasal baju pregnant, sory ye..klu tgk pd pesen pakaian peknen aku mmg takde pe kelainan..sama mcm pesen org besa..maksud aku takde la nk grand sangat ke..moden sgt ke..up to date sgt ke..krn sesungguhnye..ms aku mengandungkan ukail..aku sgt tidak suke berpesen atau berlawa..beli baju pun sekadar memenuhi saiz yg semakin membesar..plak tu warna baju sume plain je..takde corak apepun..serius beb!!skrg rase teringin lak nak beli baju peknen cantik2...??????????

kasut plak, sama mcm dell...crocodile gak..yg comfort..tapi peknen kali ni aku try bata lak..jenis comfort gak..

syiok gak tgk pic2 ms peknen ni..jadinye kali ni aku nak jadik jahat gak..bleh tak aku tag kawan2 yg aku rs belum di tag dan aku teringin nak tgk pic korang ms peknen??

so kawan2 yg di tag sila jawab key..

1)yandarwisy..
2)chugie..(wlupun br peknen tunjuk gakle pkmbangan ko..)
3)unique 1012
4)azira

jalankan kewajipan anda....wah..terlebih sudah..........

10 comments:

DYLA said...

nis,

tu la penangan ngandungkan ukail ek? tpi muka tak naik sgt nis. perot kemain!@!

agak2nya yg kali ni suka berpesen tak?

fuadnis said...

dell,
memang kuat penangan mengandungkan ukail..aku sdiri seram tgk muke aku time mengandung..ade satu lagi pic memang lagi clear perut aku yg sungguh membulat tapi aku malu nk publish kat sini..seksi sket daa..

psstt..kali ni aku teringin plak nk pakai bj peknen cantik n berpesen tapi...aku tetap tak suke berlawa/ber make up..malas jaga muke..plak tu perangai malas nk buat keje lak menjadik2..

chugie said...

Aduh, kne tag lagi?? nis,tgok perut ko cam lebih kurang pesen perut aku je ni. sbb muncung ke depan. Sah baby aku ni lelaki, dan ramai yang dh mule meneka2 jantina anak aku. Ermm..skang ko suke berpesen ek? musti akan dpt baby girl ni.

fuadnis said...

chugie..
jgnla aduh..aduh..baru kali ni aku tag ko..so ibu mngandung tak baik mghampakan ibu mngandung yg lain kan..??hik..hik..muncung kedepan??klu ikt kate org tua2 gitula..insyaallah..tapi apepun bleh berlaku bila dah melahirkan nanti..

aku belum mula nak berpesen pun..cuma baru terdetik kat hati je..ntahle girl ke boy..aku tak kisah lgsung sebenornye..janji sume sihat n selamat..klu boy lagi pun aku suke..syiok la,ramai la bodyguard aku nanti..best ape ramai hero..tapi klu girl pun aku suke ..dapatlah aku sepasang..

ei_da.. said...

wahh tu yg kuar ukail sebab mama dia tak suka berpesen yer katanya,.... takpe.. janji baby sihat.. tp perot besar gak yek...

fuadnis said...

eida,
yela..pengaruh anak lelaki kuat tul..tak suke berpesen..malas makeup,malas berlawa..plak tu kan setiap kali nenek nis jumpe n tgk muke nis mesti dia cakap nis tak cantik..mesti dapat anak lelaki..tgk2 betul..haah..perut nis besar..sampai doc kat klinik kerajaan refer nis jumpe pakar kt hospital..suspek mengandung anak kembar coz berat naik mendadak dlm seminggu.patu bila scan nmpak cam bayang2 ade 2 kepala....kui..kui..

YanDarwisy said...

Tah, muke x naik langsung. Perut ko besar jugak. Ukail besar ker?

fuadnis said...

yandarwisy,
akupun tak tau nape muke aku tak naik padahal makan macam2..besar gakle,ms aku bsalinkan dia, aku kan operation so ms tu kandungan baru 38minggu..ukail lahir dah 3.4kg..klu tggu ckup 40minggu,tak taula aku berape berat dia..mau 4kg gak..

nuarliesya said...

nis,
lieza tengok ok juga muka taklah kemabng mana sanagt...badan tu biasalahkan dah nama pun mengandung....kali nie mengandung anis suka bergaya tak?ada perubahan tak ngan mengandung sulong?

fuadnis said...

lieza,
memang ramai yg cakap muke nis tak banyak berubah..kembang turun tang lain..he..he..secara fizikalnye blum lagila nk bgaya tapi perasaan nak bgaya tu dah ade..dah terbayang2 nk beli baju mngandung cantik2 kali ni..perubahan mngandung tu tang mabuk..klu dulu mabuk waktu pagi n mlm lps magrib..mkan lalu je..tapi kali ni bleh dikatakan spnjg hari..makan pn tak lalu..