LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, January 28, 2009

dari kejauhan....

alhamdulillah...sejak2 dah ok sket dari kemabukan ni...datangla mood aku nak update blog ni beserta gamba sekali..klu tak update sekadar becerita je la..cuti sempena raya cina ni..aku tak balik selangor pn..bukan pe..setakat cuti seminggu ni bukan rase sgtpn..wlupn bleh gak digunakan utk melepas rindu dendam pd keluarga disana..tapi aku wat kputusan utk berehat je dirumah dr wat pjalanan jauh..aktiviti spnjang cuti setakat ni aku tak kemana wlupn pd awalnye adela gak plan nk bcuti tido2 hotel ke kat mana2..tapi bila pk2 balik..malasla buang2 duit..cuti pn bukan raya kaum aku kan..watpe aku lak sibuk2 nak buang duit...kah...kah..baik buang duit kat soping mall ke..kui..kui..

aktiviti aku banyak dirumah..memasak dgn hubby..sambil tu chit chat kat dapur sambil gosip2 n gelak2..wah..hubby akupn pandai bgosip ke??aku la setannye..kih..kih..saje melawak..kdg2 dok berborak tu ade plan dgn hubby nk bawak ukail g the carnival waterpark kt sg petani..tapi almaklum dgn keadaan aku yg ikut mood ni..malas nk jalan jauh..plak tu nak masuk kan kene bayar duit..rugi...rugi...wah kedekut sudahhh.......kui..kui..sudahnye rini kami bawak ukail ke air terjun di yan kedah..free...no charge okayy.....dasar kedekut!!he..he..


nama tempat ni air terjun titi hayun..
aku tgk anak n hubby aku dr kejauhan je..banyak batu kat situ..nak jln lebih2 takut tergelincir..



rendam kaki dah dekat 5 minit....
perasan tak..tempat mandi diorang tak berubah tempat..dekat batu tu gakle tak sudah2..ukail yg agak penakut...sejuk pn iyee..
ukail dah kesejukan..tapi tak nak mengalah..nak mandi gak walau badan dah menggigil2..

ukail dah basah lencun..tapi hubby aku basah separuh lencun..apa daa..alasannye payah nak control ukail klu dia mandi lebih2..

ummi...peace ummi...peace.....

peace ummi!!ha..ha..dah tukar baju...ready nak balik..wah..pakai baju baru beli kat F.O.S yek..


simple aktiviti tapi ckup utk bgembira sekeluarga..nanti klu ummi dah sihat lebih lagi kita jalan2 tmpat lain lagi yek..(abah..harap2 jadila kita g sabah hujung tahun ni yekk!!naik belon....he..he..)

5 comments:

ei_da.. said...

seronoknyerr bercuti sekeluarga..... hehhe dah lama tak mandi sungai...

fuadnis said...

haah..tapi nis pendam perasaan je..nak mandi malas tapi teringin..hik..hik..

nuarliesya said...

anis, air terjun tu dekat ngan tupah ker?naper tak bawa ukail gie kat merbuk tu..air dia lagi best...tapi apa2 pun percutian kita sama tak kemana2 cukup bergembira bersama family jer...janji happykan..

YanDarwisy said...

Gambor ko manernyer nis? Ko menyorok ke hapa? Apesal mcm mamarazi jer ko amik gambo anak ko?

fuadnis said...

lieza,
haah dah dekat dgn tupah la tue..actually nis ni name je dah duduk kat kedah dkat 3tahun lebih tapi bukannye tau sgt air terjun kat cni..ni pn member suami yg bawak..suami pn ikut je..erm..lain kali bleh la nis pg situ plak..tapi air terjun tak berape ade air la..pasal musim kemarau..air pun kering..he he..


yandarwisy,
namepn percutian ala2 malas gitu..yg mengambik gambornye aku..aku plak skg sgtla malu nak interprem muke yg tak berape cun sejak mngandung ni..(memang tak cun manapn..he..he..)jadinye aku jd mamarazi jela..ambik dr jauh..nak berjalan pn malas ko tau aku skrg..kui..kui..