LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Saturday, January 16, 2010

progress terbaru ....

semalam kami ke alor star..

nak meneruskan misi mencari budu dan ikan pekasam..hehe..

sedap rupanye budu tu yek..baru ku tahu..hahaha....

dan kamipun mengambil kesempatan melihat progress rumah kami....

inilah dia yg terbaru....


teka..yg mana rumah aku??

meninjau2 mcm YB..hahahaha....

dapur kita kecik sgtla..kita extend jela ye bang??ada lg ruang ni..hehe....



tula rumah taman zaman skrg ni..bukan besar manapun..

klu ada tanah sdiri sure bleh buat besar lagi..

tp buat masa ni..utk secure kenelah beli gak dl as investment..

takut leka sgt..harga rumah makin mahal..last2 tak mampu beli nanti..

hubby pun ade cakap..nanti dah tua kita buatla rumah lain..**pujukla tue ..hehe*

yela..buat mana yg termampu....

kdg2 aku ade cakap dgn hubby..

besar ke rumah kita ni?okay ke?tgk rumah org lain lagi besar..

tapi aku buat kesimpulan sendiri..

kalau kita asik tgk org lain kita tak kemana..

ukurla baju dibadan sendiri..

mana yg kita mampu..takat itu jela..syukur alhamdulillah....

dan aku bersyukur apa yg aku ada....



11 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnya..bakal ada rumah sendiri
sy ni ntah biler la..
en somi cakap insyaAllah tahun ni leh beli..tapi beli la..nak siapnye ntah tahun bile...huhuhu

aminn..semoga termakbul..

gaban said...

okla tu nis....nampak macam end lot. ke...ko beli semi d?

fuadnis said...

rose,
tak lama lagi adalah tue..;-)
insyaallah..setiap orang ada rezekinya....

gaban,
semi d..

DYLA said...

bila umah cikgu anis nak siap ni... tak sabar la nak tgk hiasan dalamannya.

mana tau boleh tiru2 nanti ke..

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiii....

Amboih....orang kampungku beli rumah semi d.....fewwwwwwwwiTttttt....
Teruja Gua siut.....

Nanti nak deco2 boleh arr....jelajah blog Gua, untuk melihat projek2 Casa Epoian Gua....huhuuuuuu...

Congrat....buat korang berdua!! Tahniah!!!

fuadnis said...

dell,

huhu...nak siap tu tak lama lg dah..tp bab deco tu..pelan2 maa..hehe..nak tiru??konsep sama ke??kih..kih..erm..moden kotemperori bleh??betul ke aku eja tu??hahaha..

bro dJ Epoi,
malu aarr...bro pewit tu cam nis beli banglo jee..hehe...semi d je bro..jadilah..hehe....

bila agak2nye bro bleh turun padang ni nak deco rumah nis??hehe....

missFridaNorm said...

ok dah tu nis, yang penting biar dapat diurus dgn baik.

berapa ukuran ni?

missFridaNorm said...

nis, baru ku perasan tu..
nampak macam rumah cluster je.. bukan semi-d. ye ke?

fuadnis said...

pn. normi..

isshhh...kamu ni..sudah kubilang rumah semi-d..hehe..apa yg membuatkan kamu lihat ia seperti rumah cluster??hehe....

missFridaNorm said...

sebab ku terlihat pada gambar2 yang dipaparkan, rumahmu itu bukan sekadar berkongsi party wall tapi turut berkongsi dinding belakang (dapur).

bi ma'na, it's a clustered house (berkelompok). tidak berkembar dua, tetapi sekelompok empat buah rumah, begitu.

my 2 cents.
based from ilmu yg sudah lama tersimpan dalam memori ku ini. kalau silap tolong tunjukkan.

berapa ukurannya, nis?
tak nampak kecik lah...part tanah sekangkang kera tu yg menambat pandangan mata ku...macam terbayang2 pulak hijau2an kitchen garden disitu. woooww!!

fuadnis said...

pn. normi...

rumah aku mmg confirm semi-d..hehe..mgkin ko salah pandang dan salah faham kot..yg ko nampak dinding dapur bercantum tu actually pagar rumah dan belakang rumah aku tu takde rumah sapa2pun..jalan je..

diorang dah buat siap2 pagar bata keliling rumah..dah takde pagar jaring2 dah..hehe..

ukuran?

32x70..standard lot..