LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Thursday, February 2, 2012

lama tak tengok dia depan2 kan????




dulu.......susah betul nak suh mek kecik ni senyum depan kamera.....pergghhh....cabaran betul tau.....tiap kali tala kamera kat die....mesti die lari2 g belakang kite nak tengok gambar die...padahal nak snap pun tak dan....sekarang dah beso sikit...dah paham bahasa senang sket.....tapi ummi 3U la yg tak tahan tiap kali die senyum......macam2 riak muka die buat....yg paling best bila ummi usik tang hidung die.....

"kakak.....kontrol sikit hidung kembang kakak tu...." hahahahahaha.....

dan2 tu terus die picit hidung die bagi tak kembang....hahahaha......

banyak yg ummi nak cite pasal peel die sejak dah berumur 2tahun 6bln nie.....banyak songeh....banyak cakap....pandai menjawwab...macam2la....sampai abah 3U kadang serender dgn peel die.....abah 3U cakap...susah nak cakap dengan budak pandai cakap ni....eh...eh... u all paham tak ayat ummi ni??hehe....maksudnye....kalau kita tegur die sesuatu tu...adelah kang die jawab mcm org tua punye bahasa.....

mcm ade satu hari tu...tinggal ummi dgn 3beradik ni je kat umah....ummi penat n ngantuk sangat....so nak baring2la kan...biar adik beradik ni berguling2 sdiri dekat ummi...tapi uzma ni tak reti dok diam...pusing keliling umah ntah ape2 yg dibelek digodeknya...smpai satu masa dia dok usik2 kipas dpan ummi baring....ummi tegur la die banyak kali.......

"kakak......janganlah main2 kipas tu.....kang ummi potong tangan tu baru tau......."

yg si uzma ni buat ape tau.....die datang dekat depan ummi pastu tu die tunjuk jari telunjuk die kat ummi then cakap.....

"ummi.....dok diam2....jangan bising......"

errkkkkk.........bleh plak die sound cenggitu...lemah terus mulut ummi nak marah die.....huhu.....tido lagi baik...keh keh.....

2 comments:

Citra Della said...

hi makwe cunnn..... tak leh lawan tgk gambo ngan live. huhuhuhu....kalah ummi dia sok besar ni...

fuadnis said...

hahahaha....banyak mulut ni dell....geram aku....depan ko je diam....hehe