LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Tuesday, February 14, 2012

dia buat lagi pulak dah......selalu bikin gempak.....


1st of all....sori la...if gambar2 dalam entry kali ni mengganggu pemandangan mata korang yek...kehkeh....almaklumlah.....dlm proses pindah barangkan....so barang2 dlm umah kuarters ni mmgla dah tak tersusun gamaknye....lantakla...mata kitaorg je yg sakit hari2 kan....sape nak datang pun....klu ade tetamu...sila dtg ke rumah alor setar je yeekkk....

haaa....hari ni ummi nak cite lagi alkisah anak gadis ummi yg bongsu(setakat ni la....)kih kih....korang mcm tak tau peel die ni...huhu.....dek kerana senang sgt "mendodoikan" diri tak kira dimana jua....maka peel ini lah telah meng"gempakkan" ummi dan abah 3U sekali lagi.....huhu....

balik dr keje td pas ambik die kat umah pengasuh....ibu Na(pengasuh umairah) dag bgtau...umairah tak tido lagi...ntah kenapa aktif bebenor smpai liat nak tido...ayah Ya(suami ibu Na) tolong buai sementara ibu Na buat keje lain sikit pn dia boleh bangun n duduk dlm buai...hahahaha....gelihati lak bila terbayangkan ayah Ya membuai......

ok fine....ms ambik dia tadi mmg dah kuyu je matanya.....okla....balik mesti tido nie....ermmm....tapi korang tau2 jela klu dah abg n kakanye klu bermain...gegak gempita la rumah tu...mcmc mana nak tido kan....takpela...ok lagi....biasanya klu dia "dikurung" dlm bilik mesti dia "pengsan" gak akhirnya......butttttt.............degil gak mata dia takmo rebahkan diri...huhu......ok fine...bangunla nak ooiii klu takmo tido.........smpai abgnye g mengaji tinggal kakak dia sorangpn dia tak "kalah" lagi....huhu....ok fine......

bila abgnye dah balik ngaji pun dia still ok lagi.....hurrmmm....ok fine....brp banyak fine daaaa.....kehkeh......sempat nampak dia kehulur kehilir ms abah dia punggah katil baby nak simpan kan...nyemak jee....takde sapepun nak tido dlm tu dah....tggu next baby la........hehe....pastu ummi pun masuk dlm bilik nak ngadap laptop....b4 masuk bilik tu...ummi dan tanya abah 3U....umairah tu tak tido2 lg bah????abah 3U jwb....takkkkk......................ok fine......(fine lagi....)

baru je dlm 5minit cenggitu ummi tanya kat abah 3U td....tiba2 dengar abah 3U tanya.....ADIK MANA??ADIK MANA??.....yang ummi ni bukan boleh tetiba org tanya cenggitu...terus cuak gakle....aiiitt...rase mcm baru je nampak kelibat die kehulur kehilir kat ruang tamu td.......mana pulak die pegi.....sbb baru sgt!!sudahhhhhhhhh.......................tak sempat ummi bangun....dengar abah 3U cakap lagi....."cepat ummi...tengok anak gadis u kat mana...."...........dengar abah 3U cakap mcm tu je ummi dah mula rase ada sesuatu benda kelakar yg jadi....

bangun2 je dr tilam...pg kedepan terus abah 3U soal uji minda.......

"cari........dimanakah anak gadis u.....??".....hahahahaha...........


keluar2 bilik ummi tengok takde nampak apepun....................tapii.......sekali ummi wat "u turn" kat tepi katil kecik ni kan......


nampak????.................mcm bayi kene buang kan????hahahahaha........

hok alooohhhh........dia landing lagi dgn style tonggek dia tu.......suka bebenor ko buat gaya cenggitu ye dik.........

padanla semua org cari tak jumpa.....kat situ port rupenya ko beradu.......huhu................

sedap je tido...........hurrrmmmm...................

nasib perasan dan sedar die kat situ....klu tak abis kena pijak masa kemas2 barang2 tadi.....hehehehe......

5 comments:

YaYaNsMuM said...

huhu...comelnye.Same ngan my son, gitu gak.penah jadik cenggitu, dah penat sgt maen, dia tdo atas katil, gaya org sujud dah...kesian betul nengok...huhu.comel betul la bebudak ni kan?heheh

kis said...

unduk bah...comel jer dia tdo yek...

fuadnis said...

yayansmum..
hehehe....sedap agaknye pas penat2 main tido cenggitu yeekk...anyway...yayansmum camne??getting more better now??

kis,
hehehe...gitula klu budak2 tido..nmpak comel..klu kita org tua tdo cenggitu hodoh gamaknye yee...kehkeh....

@e_da said...

alahai menantu ku nanti mama carik kamu jgn tido bawah katil lak ye.. kelakar sungguhla umairah ni.. leh lak menyelit situ

fuadnis said...

kak eida....

tula...kadang2 kelakar...tapi betul2 wat org neves cari die merata....kehkeh