LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Wednesday, April 25, 2012

nak tau??inilah UMAIRAH INANI yang sebenarnya....

ummi nak share dgn u alls gelagat anak gadis ummi yang kedua ni.....dulu kalau kali pertama ummi anggap mungkin dia tak sengaja....tapi bila semakin lama semakin kerap dia buat macam ni...ummi dah dapat detect...memeng pesen...atau tabiat dia begini....huhu......

alhamdulillah...umairah inani seorang yang mudah dijaga....nak tido pn tak nyusahkan kite....percaya tak klu ummi cakap klu dia nak tido...dia akan tido dgn sendirinya....maksud ummi....dia bukan jenis nangis2 yg ngamuk2 nak tido tu....klu dia ngantuk.....dia tido jela....dia akan cari something utk dia peluk....so biasanya dia akan masuk bilik cari bantal ke or what ever utk dipeluk then terus tido!!senang kan????hehe.....klu benda tu dah ade kat depan mata die so tak gaduh nak masuk bilik bagai...dan2 tu gak die terus tido.....

ummi pun tak tau kenapa die semudah itu...tak ajar apepun...so jangan tanya ummi mcm mana nak ajar anak u all senang tido yek...kehkeh...

ok...untuk berkongsi dgn u all waktu2 die beradu...ini ade beberapa gambar yg sempat ummi snap.....so klu u all perasaan....kebanyakkan "mangsa" yg jadi pelukan die adalah seperti dibawah.......and one more....teknik tido adalah menonggeng yee....hahahaha....mgkin satu kepuasan bagi die...huk huk....


lokasi 1:  kat dining hall..teddy bear ummi yg die peluk.....

lokasi sama seperti diatas...hikhik....

lokasi 2:  depan pintu....masih peluk teddy bear ummi.....ngeee......

lokasi ke3 : dalam bilik.....yg ni peluk bantal.... :-)

lokasi sama seperti diatas....tapi...eh...eh...perasan tak??still ade teddy bear bawah kaki die...hahahaha....

lokasi 4 : kat bilik homestay p.pinang....yg die peluk bukan bantal...bukan teddy bear tadi...but....
patung  mr. bean...!!hahaha......kenapa die suka peluk patung haa????

lokasi 5 : atas sofa kat ruang tamu....hurrmm.......teddy bear lagi.............kehkeh

lokasi sama seperti diatas......


masih sama seperti diatas......

dan lagi........


lokasi 6 : depan sofa diruang tamu lagi.....huhuhuhu...mangsanya tetap teddy bear......


see???????kelakar kan tabiat die....peluk something .....yg banyak teddy bear la....pastu konpem menonggeng......huhuhuhu....yg tu yg masalahnye tu...kene sentiasa pastikan dia tak terlungkup sangat...kang tak bernapas pulok.......huhu.......sebenarnya banyak lagi lokasi2 lain...tapi yg ni je ummi sempat carik kamera dan snap......nanti besar bior die tengok sendiri blog ummi dan tengok gaya die tido...mesti die gelak besor nanti....hahahahaha.......


5 comments:

@e_da said...

so cute la anak mama ni...huhuhu umairah2...heheh senang betul dia tido..tapi tgk mcm sakit lak dia tertonggeng tu...tengkuk sampai terlentok2..tp dia selesa gaknya..hihi

aMiYs said...

hehe...
unik sungguh gaya tido si umairah ni...
asal ada benda nak peluk buleh lena...
senang sungguh...
hehehe...

fuadnis said...

kak eida...
tula takut dia sakit tak selesa...tapi bila nis betulkan mesti dia pusing balik macam tu...huhu....

amiys
tula...nis pun tak sangka mcm tu plak peel dia bila tido....hehe....

jaja_NorLiza said...

eeeiii senang nya tido! so cute!!!!

fuadnis said...

jaja,
haah...memang senang....kuikui...