LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Monday, February 11, 2013

dah abis mabuk..

opppsss....bukan mabuk todi yee...kehkeh...mabuk mengandung laa....alhamdulillah...setelah hampir 4 bulan mabuk...akhirnya "penyakit" itu hilang secara pelan2..sape yg rakan kat fb mesti tau mcm mana ummi mengadu pasal tak larat segala bagai tu kan.....sebenarnya kalu nak ikut, mabuk kali ni taklah seteruk ms ngandungkan UZMA dan UMAIRAH..ms diorang dl....huh...asik terbaring jee....sakit kepala...mual, muntah semua ada..sampai kat sekolah pun ummi dah inform kat Guru Besar siap2...yg ummi mmg betul2 tak larat...and Gb pun dah sedia maklum..ye la...kene inform la kan...kang dia lalu depan kelas..ummi duduk berteleku tahan kepala...kang dia ingt ummi curik tulang lak..makan lak nak masam je...lain2 sori.....takleh masuk tekak.....

tapi walaupun tak sama tak la bermaksud agaknye ummi peknen baby boy lak kali ni...ntahla...ummi tak pasti...sbb masa UKAIL ummi tak ingat dah...yela..UZMA dan UMAIRAH beranak rapat2..tu yg ingat....jarak UZMA dan UKAIL hampir 3 tahun....sbb tu mmg dah tak ingat..hihi....

kali ni teruk bukan sbb simptom2 yg ummi rasa ms ngandungkan sebelum ni....actually kali ni "ringan" sket..ummi jarang dapat sakit kepala..makan pun lalu je....cuma masalahnya SELEPAS MAKAN..konpem muntah balik...yg sebelum ni tak sempat makan dah terus tak lalu..huhu..ntahla...lain2 kan pengalamannya setiap kali mengandung.... :-)

now..ummi hampir 4 bulan..syukur..harap2 semua selamat dan dilindungi hingga ke akhirnya....dan disini ada gambar baby yg terbaru ms scan haritu...kawan2 FB dah tengokla dulu...so kat sini kira dah basi...hehehehe....

ni pandangan mcm dari atas..nampak tak baby mcm dok dalam lubang tu??hehe..

in shaa ALLAH my 4th baby....take care ye sayang....

ada yg nak tanya ummi harap baby ape kali ni??secara jujur opkosla ummi nak baby boy...sbb bleh lengkap 2 pasang anak kan..but klu pompuan pun, ummi no hal..apapun pemberian ALLAH SWT ummi terima..bagi ummi anak tu rezeki besar yg tak ternilai daripada ALLAH SWT..bukan semua orang dapat rasakan jadi seorang ibu apatah lagi utk menimang cahayamata..jadinya..lelaki ke..perempuan ke..sama je...janji sihat walafiat dan sempurna hendaknya...amin....

setakat ni ummi tak tau lagi jantina baby sbb baru lagi kan..maybe next checkup dah bleh tau..harap2 dia tak kepitla kaki tu...jangan wat ummi suprise sgt key....klu pompuan, ummi nak kne standby sedekahkan bj2 ukail yg masih ade lg tu...klu lelaki kene standby plak bj2 anak2 dara tu utk disedekahkan lak..hehe...dah penuh sgt baju2 kecik dlm wardrobe tu..huhu....waaahhh....konfiden je...padahal hasil scan tu bukan leh percaya sangat kan.....hahaha....kang scan dpt lain..keluarnye lain!!hahahaha....haru!!

anyway...ummi harap2 kawan2 doakan yg terbaik utk ummi dan baby yee....semoga semua sentiasa dilindungi oleh ALLAH SWT dan selamat hendaknya....amin.......


2 comments:

chugie said...

Alhamdulillah.. Tahniah nis.. Dh nk masuk 4 dh ye..

Aku nk kejar ko lh cm ni.. Muehehehe

fuadnis said...

alhamdulillah chugie...ALLAH SWT masih berikan aku lg rezeki nak menambah...cepat2 chugie sebelum kita tutup kedai sepenuhnya....kihkih